Известие

Collapse
No announcement yet.

Почвам "ЛЕКО" да се отчаивам!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Почвам "ЛЕКО" да се отчаивам!!!

Проблема ми е следниа като подам рязко газ колата се дави независимо дали е на 800 или 2000 оборота ,кам 3000 вечее го няма това давене,правил сам няколко диагностики и няма никакви грешки.Иначе съм сменил следните неща:дебитомер,ланда сонда,температурен датчик,свещи,основен ремонт на двигателя и зацепване с пети,и понеже имам приател със същата сме подменяли :блока с кабелите и бобините(неговите са нови от италиа)моторче празен ход,потенциометара на газта,дебелия маркуч за въздух до дросела с неговиа дебитомер и ланда опитвахме,почистил съм идеално дросела ,махнал сам катализатора и ми сложиха тръба на негово мяасто ,пръскал сам със спреи покраи сички гумени съединениа (няма промяна в оборотите)свалях аспуха след ландата данеби тои да е затиснат но нищо и там .На диагностика провериха дюзи и клапана за излишно гориво и там няма проблем поставям в пално недоумениа тиа от сервиза на алфа в благоевград ..... някои с някакви предложения понеже се изчерпах а е МНОГО досадно да трагвам с много газ на сфетофари (смених и съединител вече междудругото)
    Last edited by wanko; d.m.y г., 18:26.
    GTV 2000 TS 16V 150Hp 96г.

Супер неприятно е това колега...
    Опиши ми само какво имаш предвид под "давене" за да добия някаква представа и евентуално от там да се мисли за проблема.
    Давене във вид на ....опитва се да загасне и шават обороти или колата по-скоро се "замисля" и не повишава обороти рязко.....следователно и не "тръгва" добре, но без да се опитва да гасен????

Защото си сменил повечето неща, които могат да водят до такъв проблем....евентуално само проблем с дузите ми идва на акъл. Пробвай с добавка за бензина на РЕДЕКС червената за инжектори. При мен има добър ефект наистина.....

Успех и само не се отчайвай
    Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

ами дюзите ги гледаха с някакав уред и казаха че са наред карам само с високооктнов бензин и по принцип когато сипвам за 100лв.(веднаж месечно ми се налага да пътувам)винаги слагам точно от червениа редекс.А под давене имам предвид че колата просто забива нос се едно е или богата или бедна сместа и се чува един по особен звук като на карбураторна кола с откачен въздушен филтър.С две думи колата просто няма мощност докато не мине 2700-800 оборота

Comment

Колега този проблем свързан ли е с примерно пропушване от аспуха (черен пушек) а и мисля че не сая останали много работи за сменяне но най добре ще е ако има къде да дадеш да ти почистят дюзите на ултра звук понякога присадките не помагат а и ще се види дали наистина нямат проблем почистването струва 40-60 лв не е скъпо и ако пак не стане остава компа на колата да е проблема и той да бърка работата ако имаш възможност закарай колата в софия в някой от сервизите който се препоръчват във форума те ще ти открият проблема.
        А и да те питам какви свещи си сложил. И ако могат в някой сервиз да я закачат и да я гледат какво става в движение може и да намерят проблема.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

ми неизпушва черно а това замисляне си го има не само в движение а и на място при форсиране.Свещите са NJK
          Last edited by wanko; d.m.y г., 12:33.

Comment

А дебитомера какъв е
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

имам 3 общо. 2 BOSH i един HOFER.И с3-те е еднакво(единиа BOSH си е тоя с колата но ми даде грешка на едната диагностика , после зех хофер но си имаше същото замисляне,накрая зех оргинален BOSH но пак е без промяна.Като и с хофера и с боша няма грешки на диагностика и се държи енакво)
              Last edited by wanko; d.m.y г., 16:39.

Comment

Toва, така наречено "замисляне" и при мен го има, но само когато колата е на празен ход. Т.е. при първоначално подаване на газ, колата не реагира мигновено, ами след около... не знам по-малко от половин секунда предполагам.
                В движение, това го няма, като натисна педала, ускорява веднага.
                Когато обикалях да си търся Алфа, това замисляне на празен ход го имаше при доста коли, които тествах, предимно 156ци.
                Наистина не знам от какво е, и на моята и е сменено всичко, само вариатора остана, та сега като запаля, половин минута работи като дизел.
                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от wanko Покажи съобщение
                  имам 3 общо. 2 BOSH i един HOFER.И с3-те е еднакво(единиа BOSH си е тоя с колата но ми даде грешка на едната диагностика , после зех хофер но си имаше същото замисляне,накрая зех оргинален BOSH но пак е без промяна.Като и с хофера и с боша няма грешки на диагностика и се държи енакво)
                  По принцип дебитомера не записва грешка ,но щом казваш че си взел нов Бош и с него е така,значи не е в него проблема,освен ако не е за тази кола.Как го купува,по номера на стария ли,я дай номера и на двата да видим дали са за твойта кола
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Да не ти е изплякала някоя (някои) бобина...
                    Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

номера на дебитомера е 0280217111,а бобина не е по горе писах че съм пробал със смяна на целиа блок с кабели и бобини.А и за дебитомера съм сигурен защото слагах от друго GTV дето няма този проблем,при мен си беше същото

Comment

Бензинова помпа?
                        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                        Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
                          Бензинова помпа?
                          Възможно е и бензиновият филтър, макар че знам дали от него може такива проблеми да прави. Моделите преди 99' година имат сменяем филтър. Моя например няма...
                          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Ако няма проблем в инжекторите (а се съмнявам че има) и аз съм за бензиновия филтър!
                            "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
                            sigpic

Comment

фитръра смених като я взех преди 6 месеца,замислял сам се за бензиновата но на високи обороти няма проблем,а за дюзите пак казвам увериха ме че са наред от сервиза мериха ги с някакав уред и казаха че от тяхна страна няма замисляне,според тях е въздух(в интерес на истината незнам какво има в багажника на GTV-то от лявата страна под корите точно под колоната понякога като угася колата и извадя ключа се чува някакво брамчене приличат ми на някакви филтри след това винаги като се кача в колата ми мирише на бензин в купето)

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА МНЕНИЯТА

Comment

Working...
                              X